محتوای صفحه داخلی

آیین نامه اجرایی " پوشش مناسب و اخلاق حرفه ای" دانشجویان مرکز آموزشی- درمانی کوثر در محیط های بالینی

مقدمه :

گروه های پزشکی، مرهم گذار درد بیماران و محرم اسرار ایشانند؛ بنابراین برای توفیق بیش تر خود و بهبود زودتر دردهای جسمانی بیماران، باید زمینه های برقراری ارتباط های روحی و عاطفی خود را با آنان فراهم نمایند. یکی از عوامل مؤثر در فرایند هماهنگی های روحی بیماران با مداواگران، رعایت اخلاق حرفه ای و آراستگی و پوشش مناسب مداواگران است؛ زیرا جامعه ی ما ، یک جامعه ی دین باور و اهل حُجب و حیاست و بر همین اساس توجه به باورهای مذهبی و آداب و رسوم ملی و موازین عرفی و اجتماعی و حفظ حریم شخصی و کرامت انسانی بیماران، بیان‌گر رعایت اصول و اخلاق حرفه ای مداواگران و بیمارداران است. به همین منظور، براساس آیین نامه ی وزارتی و صورت جلسه ی مصوّب 23/07/96 هیأت رئیسه ی دانشگاه، آیین نامه ی پوشش مناسب و اخلاق حرفه ای دانشجویان به شرح ذیل لازم الاجرا مي باشد.

منظور از محیط بالینی بخش هاي بيمارستاني، آزمايشگاه، درمانگاه، داروخانه، مراكز تصويربرداري و ...    مي باشد.

فصل اول: کلیات

1- دانشجویان محترم مرکز آموزشی درمانی کوثر، برای ورود به كليه محيط هاي درماني،  بهداشتي و گذراندن  دوره های بالینی، به رعایت و اجرای این آیین نامه مُلزم می باشند.

2- رعایت مقررات و آیین نامه های کنترل عفونت بیمارستانی، در همه ی موارد، در اولویّت و مورد تأکید و لازم الاجراست.

فصل دوم: پوشش مناسب

1- روپوش دانشجویی باید سفید، تمیز، مرتب، راحت، دارای اتیکت، با بلندي حداقل تا زانو باشد. بلندي و سبك روپوش بايد متناسب با فيزيك بدن باشد.

2- از شلوار تنگ، كوتاه و نامناسب با رنگ ها و طرح هاي غير متعارف و تند نبايد استفاده شود.

3- دكمه هاي روپوش بايد متعارف و در تمام مدت حضور در محيط هاي درماني، بهداشتي به طور كامل بسته باشد.

4- دختران دانشجو، از مقنعه هاي بلند استفاده كنند بطوريكه حداقل شانه ها را پوشش دهد و حجاب اسلامي مناسب با ضوابط شرعي را رعايت نمايند. پوشاندن كامل مو مورد تاكيد است.

5- پوشيدن جوراب الزامي بوده و از رنگ و طرح متناسب برخوردار باشد.

6- از تي شرت، لباس ورزشي و لباس هاي حاوي تصاوير و نوشته هاي نامناسب با عرف خودداري گردد.   ( از تي شرت و لباس هاي ورزشي صرفاً در اماكن ورزشي استفاده شود.)

7- كفش ها بايد، راحت، پنجه پهن، تميز و داراي رنگ ملايم و متعارف باشد. استفاده از صندل و كفشهاي پاشنه دار غير معمول مجاز نمي باشد.

8- از پوشیدن دم پایی در محیط های بالینی باید خودداری شود.

9- از به كار بردن زيور آلات مانند دست بند، گردن بند، النگو، انگشتري طلا ( به جز حلقه ي ازدواج) و عطرهاي تند و حساسيت زا بايد خودداري شود.

10- ناخن ها بايد كوتاه، تميز، بدون لاك باشد. استفاده از ناخن هاي مصنوعي و ناخن بلند به دليل افزايش شانس انتقال عفونت و احتمال آسيب به بيماران جايز نمي باشد.

11- دانش جويان پسر نبايد موهاي خود را بلندتر از حد معمول نگاه دارند. ( استفاده از مدلهاي مو و ريش غيرمتعارف ممنوع مي باشد.)

فصل سوم : الزامات كلي دانشجويان

1- استعمال انواع دخانيات در محيط هاي آموزشي و باليني اكيداً ممنوع است.

2-  در هنگام راند بیماران، تلفن های همراه باید خاموش باشند و در مواقع دیگر نیز جز در موارد خیلی ضروری نباید تلفن های همراه را روشن کرد.

3- از خوردن ، نوشیدن و جویدن آدامس در حضور بیماران باید خودداري گردد.

4- استفاده از هر نوع نماد فرق و گروه هاي مختلف ممنوع مي باشد.

5- استفاده از هر نوع لوازم آرايش مجاز نمي باشد.

6-در مدت حضور در محیط های بالینی، همراه داشتن کارت شناسایی معتبر و عکس دار حاوی حرف اول نام ، نام خانوادگی، عنوان، نام دانشکده و نام رشته الزامی است.

7- رعایت ادب نفس و اخلاق حرفه ای به ویژه فروتنی و برخورد مناسب با بیماران و دیگر همکاران ضروری و ستودنی است.

8-  در محیط های درمانی، گفت و گو باید آرام و همراه با ادب باشد و از سر و صدای بلند درحضور بیماران باید پرهیز شود.

فصل چهارم : نظارت بر اجرا و پی گیری موارد تخلف از آیین نامه

1- نظارت بر رعایت اصول این آیین نامه در بیمارستان بر عهده ی معاون آموزشی بیمارستان (دکتر عزت السادات حاجی سید جوادی)، می باشد.

2- به افرادی که اخلاق حرفه ای و مواد این آیین نامه را رعایت نکنند، تذکرات لازم ارائه و در صورت اصرار بر تکرار تخلف به مراجع ذی ربط معرفی خواهند شد.

کتابچه توجیهی بدو ورود دانشجویان کلیه رشته ها

کتابچه توجیهی دستیاران  بدو ورود